Vibereden – Ullerslev – Leder Bent Olsen

At samarbejde med Sommer Larsen er en rejse. Deres fantasi, indlevelsesevne og kreativitet omkring projektet har været berigende. Vores udgangspunkt er blevet tilført Sommer Larsens magiske stænk af fantasi som mærkbart vækker glæden i børnenes univers. Vores forældre glæder sig og fryder sig på deres børns vegne over disse rammer. Som personale er det nu heller ikke så tosset at komme på skovtur med glade børn hver dag hele året rundt.

Sommer Larsen og deres meget dygtige folk har skabt et inde miljø som giver vores vuggestuebørn mulighed for at opleve mange gyldne øjeblikke i dagens løb. Leg, socialt samvær og pædagogiske aktiviteter har fået inspirerende og stemningsskabende rammer.

At samarbejde med Sommer Larsen er en rejse. Deres fantasi, indlevelsesevne og kreativitet omkring projektet har været berigende. Vores udgangspunkt er blevet tilført Sommer Larsens magiske stænk af fantasi som mærkbart vækker glæden i børnenes univers. Vores forældre glæder sig og fryder sig på deres børns vegne over disse rammer. Som personale er det nu heller ikke så tosset at komme på skovtur med glade børn hver dag hele året rundt. Der er nemlig dejligt og masser af muligheder i vores Sommer Larsen skabte skovmiljøer hvor fantasien kan springe rammer og de gyldne øjeblikke kan opleves.

I Viberedens alrum har Sommer Larsen skabt en fordybelses- og legeskov for vores vuggestuebørn Ællingerne. Adgangen til skoven sker primært via en stemningsfuld passage og den udsmykkede børnegarderobe. Via en låge åbner skoven sig. Illusionen om træer og dejlige dyr som fortæller egne små historier breder sig på væggene. Et imponerende klatretræ dominerer rummet og skoven med sin fyldige trækrone af grønne blade som spreder sig eventyragtig langs loftet. Et  hønse-legehus med udsigt fra 1. sal giver børnene mulighed for at lege uforstyrrede men også mulighed for at se ”verden lidt fra oven”.

Inde-skoven breder sig nu i vores hus. I den modsatte ende af Viberedens store alrum holder de større børn Uglerne til. Her springer en ny skov ud med den kloge ugle skuende ud over skoven. Stemningsfulde skovillustrationer på vægge, et kæmpe klatre-legetræ, fantasilegehuse m.m. vil snart inspirere og motivere og skabe glæde blandt vores største børn. Hvor skoven ender viser skellet at marken og engen er vores nabo. Og lige der har vi Viben i sit rette element i Vibereden. Naturen og fantasien er bragt indenfor i vores hus til glæde for både store og små Viberedebørn.

 

Børneambulatoriet – Holbæk Sygehus – Afd. Sygeplejerske Lotte Stentz

Udsmykningen af børneambulatoriet, har forvandlet en hvid kedelig hospitalsgang til et farverigt og hyggeligt sted for vores børnepatienter

Udsmykningen af børneambulatoriet, har forvandlet en hvid kedelig hospitalsgang til et farverigt og hyggeligt sted for vores børnepatienter. Nu kan evt. ventetid gå  med at se på de mange sjove og finurlige historier der gemmer sig i udsmykningen.

Derudover sender det et tydeligt signal til familierne om at de er ankommet til Børneambulatoriet samt til andre patienter og medarbejdere om, at det her er et sted for børn, så der skal tages hensyn ved gennemgang.

Hele processen omkring udsmykningen af ambulatoriet forløb virkelig fint. Jane og Torben tog rigtig fint udgangspunkt i de ideér vi havde og supplerede på bedste vis, hvilket har givet et meget flot resultat, som vi er meget stolte af.

Børneambulatoriet - Holbæk Sygehus

 

Børneborgen – Marianne Barthelemy, Områdeleder, Odense Kommune

Børnene bevæger sig meget mere end tidligere, de undersøger alle de spændende ting i rummet, og støjniveauet er helt i bund.

"Efter at vi har ændret legerummet, er det blevet lettere at gøre leg og bevægelse til en del af den pædagogiske praksis. Børnene elsker "Eventyret under vandet", hvor de kan rutche ned i sandbankerne og kravle rundt mellem smukke konkylier og fisk, som er malet på væggene. Børnene bevæger sig meget mere end tidligere, de undersøger alle de spændende ting i rummet, og støjniveauet er helt i bund.

Jane og Torben laver de mest fantastiske eventyrlige installationer med udgangspunkt i magiens og eventyrets univers - set ud fra barneperspektiv samt vigtigheden af, at installationerne understøtter og udfordrer barnets læring og udvikling"

Børneborgen Odense